Edició 2014

Edicio 2014

Resum de la Fira

En tots aquests anys s’han anat conformant uns criteris de funcionament, s’ha mantingut l’esperit comercial i s’han consolidat les eres com espais imprescindibles d’exposició. Tant és així que molts artistes no concebeixen la seva participació a la Fira si no poden tenir l’obra aixoplugada
sota les arcades.

Àlvar Calvet és l’artista convidat de la present edició i autor del cartell. Ens presenta a la Pinacoteca l’exposició “RED, Red, ret”, un testimoni de la seva obra pictòrica que els darrers anys s’ha caracteritzat per un compromís i immersió dins l’anomenat “art social”. L’exposició, un treball conceptual i geomètric, és el fruit de la proposta amb un col·lectiu de professionals del sexe. S’inicia amb Àlvar Calvet l’edició d’estampes que complementaran a partir d’ara els successius cartells de la Fira d’Art. S’ha fet una sèrie limitada de 100 estampes signades i numerades impreses en digital glicée i presentades dins una carpeta que inclou el currículum de l’artista.

Al marge de la mostra, l’Associació també aposta per fer pedagogia com ha vingut demostrant en la nova etapa. En aquest sentit el programa ofereix una conferència, una xerrada, una taula rodona i uns tallers que ens apropen al coneixement de l’art i a gaudir-ne.

Un altre aspecte al que es vol donar continuïtat és la participació activa dels visitants. Per aquest motiu s’ha convocat un Concurs de fotografia a través de la plataforma Instagram creant el hashtag #firadartsalas.

CARTELL

Des del seu inici la Fira d’Art de Salàs l’ha identificat el cartell. Aquest cartell elaborat a partir d’una pintura original de l’artista convidat, ha estat i és la imatge que difon la Fira arreu. En ocasions especials i sobretot en els primers anys, es van fer algunes reproduccions numerades i signades. Enllaçant amb aquesta iniciativa, es comença, amb el pintor Àlvar Calvet, l’edició d’estampes del cartell. Es posen a la venda al preu de 100e. Es poden adquirir posant-se en contacte amb l’Associació de la Fira o aquests dies a la Pinacoteca. Voldriem així posar en valor una obra realitzada exclussivament per l’esdeveniment que celebrem.

VENTALLS

En la fira de l’any anterior es va iniciar la venda de ventalls per a ser pintats i personalitzats pels artistes expositors. La iniciativa fou un èxit i per tant s’ha decidit donar-li continuïtat i s’oferiran al públic visitant en la mesa del servei d’informació de la Fira.

Descarregar el programa de mà.