Edició 2015

Edicio 2015

Resum de la Fira

L’any 1990 s’inaugurà la 1ª. Fira d’Art amb el cartell de Josep Guinovart simbolitzant els trets que guiaran les següents edicions : els arcs de les eres, els marcs dels quadres i el rostoll de l’estiu.
Aquesta imatge va obrir el camí a un conjunt d’artistes que van ser els autors dels cartells que identificarien les successives fires: Tom Carr, Carme Miquel, Pujol Grau, Subirachs, Joan Brossa, Pitti, Vittorio Amadio, Soler-Jové, Marisa Marconi, Albert Casals, Hernández Pijoan, Perecoll, Silvio Craia, Clodoveo Masciarelli, Pere Díez Gil, Francisca Blázquez, Lluís Barba, Pepe Camps i Àlvar Calvet.
La col·lecció dels cartells originals, les obres guanyadores dels concursos de pintura i les cessions desinteressades d’obres de pintors participants als certàmens han dotat la Pinacoteca d’un fons d’art que contribueix a engrandir el llegat cultural de la vila.
Segons esmenta Josep M. Cadena en el llibre “Els darrers vint anys de la Fira d’Art de Salàs de Pallars”, els artistes representats i els cartells realitzats donen un ventall ampli i prou interessant de diferents aspectes de l’art contemporani.
La 25ena. Fira vol mostrar una retrospectiva de la historia gràfica de la Fira d’Art exposant tot el fons de la Pinacoteca. Es podrà veure a la Pinacoteca, a la sala de l’Associació de Gent Gran, a l’alberg La Solana, al Bar Nicoleta (antic Bar Camats), al la Pizzeria l’Era del Salasse, a l’Hotel-Restaurant Bertran, al Bar-Restaurant l’Era de’n Balust i a PIOLETXPERIENCE.
Paral·lelament  les eres acolliran els expositors anuals i el Pis del Mestre la secció de fotografia .

CARTELL

Aquest any també, s’ha editat una reproducció del cartell de l’edició d’enguany. Es pot obtenir a la taula del servei d’informació.

VENTALLS

L’adquisició d’un ventall s’ofereix com l’oportunitat de  tenir una petita obra personalitzada d’algun dels artistes que concorren a la fira. Es troben a la taula d’informació de la fira.

Descarregar el programa de mà.