Edició 2013

Edicio 2013

Intervenció al carrer portART

La intervenció al carrer portART va ser una proposta fotogràfica que consistia a superposar a la porta d’una casa la imatge d’una porta d’arreu del món, i se centrava únicament al nucli antic de Salàs de Pallars.

Oxímoron

Tal com estava previst en el programa d’actes de la Fira d’Art 2013, el dissabte 17 d’agost passat, es va desenvolupar per part de l’artista Miquel Seguer, a l’era d’en Balust, una demostració pictòrica sota el  concepte Oxímoron, dins un format de sopar espectacle.

Miquel  Seguer és un artista figuratiu resident a Esterri d’Aneu (Pallars Sobirà), que ha guanyat nombrosos premis des de 1989, ha exposat obra a Barcelona, Terrassa, Castelló, Lleida, Vielha, Stuttgart i Köln, entre d’altres. També imparteix classes de pintura.

Cal dir que Oximoron es una figura retòrica que consisteix en la presentació consecutiva de paraules que tenen significats que s’exclouen mútuament, per exemple “orfe de llum, sota del sol que crema” (Joan Maragall, “La vaca cega”) o bé Aquelles nits tan clares (…..), altar de llampecs foscos.(Pere Gimferrer, “Hora Foscant”)

Fidels al concepte, l’artista i els professionals restauradors de l’Era, varen dissenyar un menú  amb els suggerents títols de:  “Anar enlloc”, per al còctel de benvinguda i “Fer l’impossible”,  “Clarobscur”,  “Quadratura del cercle”, “Mort en vida” i “Silenci ensordidor“, per a les diferents degustacions. Pensem que aquestes definicions foren presents en la execució de l“obra, per exemple “Fer l’impossible”, quan va pintar una part del quadre per darrere de la tela,  “Clarobscur”, utilitzant diferents tons de negre i groc per representar el poble i el camp de blat , “Mort en vida”, representant el Desconsol de Llimona, sobre el camp de blat, etc.

L’espectacle audiovisual que en Miquel Seguer va oferir al públic assistent va respondre amb escreix a les expectatives generades juxtaposant durant l’execució de la seva obra,música clàssica i pop, projecció fílmica d’escenes rurals sobre la tela que estava pintant i efectes de llum. Colors, textures i ritmes es succeïren en la vetllada. El resultat fou un quadre de gran format de 176 x 156 cms., representant Salàs de Pallars vist des de la carretera de La Pobla que l’artista va cedir a l’associació de la Fira d’Art.

En resum una vetllada molt agradable on es maridaren gastronomia, pintura i arts audiovisuals.

El pis del mestre

Espai  destinat a l’exposició de fotografies.

Les diferents estances del pis i l’escala d’accés van acollir les obres de tretze fotógrafs.  La presència de les seves fotografies aconseguiren que un pis buit i desolat s’omplís de vida.

Els participants que es presentaven amb temàtica lliure van ser: Pepe Camps, Pere Bàscones, Llorenç Melgosa, Lolita Lagarto, Pilar Marsà, Maragda Cuscuela, Lililom, Jordi Peró, Jordi Uriach, Guy St. Clair, Guillem Puras, Francecs G. Parisi i Kim Lloveras.

“SalàsZOOM”

Gimcana fotogràfica per adults que consistia en una seqüència d’imatges des de l’ermita de Sant Roc fins un objecte de l’interior d’una casa.

Hi van participar 18 concursants i la guanyadora fou Lina Borrell Baulies.

“SalàsFLASH”

Gimcana fotogràfica per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Es tractava de presentar 10 fotografies de 10 temes quotidians enumerats a les bases.

El premi s’atorgava a la millor fotografia de cadascun dels temes.

Hi van participar 11 concursants, essent els guanyadors:

Joana Gumà, Nil Millat, Aleix, Aina,Giorgina Montiel,  el presentat amb el pseudònim “durazno” i el presentat amb el pseudònim “catalunya”.

Descarregar el programa de mà.